Lida Bashira, wereldburger voor de klas

In 2019 is Lida Bashiri (50) samen met haar gezin naar Nederland gekomen. Ze is een ondernemend type, in het AZC is zij direct aan de slag gegaan als vrijwilliger in de Computerkamer en als Tolk. Lida is een aanpakker en ziet mogelijkheden!

In Iran was Lida Natuurkunde docent. Nadat ze een huis toegewezen had gekregen, is ze snel aan de slag gegaan met inburgeren. Binnen korte tijd had Lida haar B2 op zak en was ze geslaagd voor haar inburgering. Vervolgens is ze trainer geworden bij Vluchtelingenwerk in Den Bosch.

Ze heeft altijd aangegeven dat ze graag weer voor de klas wilde als docent. Niet lang daarna hebben we Lida voorgesteld voor het traject “Wereldburger voor de klas”. Dit traject geeft (hoogopgeleide en bevoegde) statushouders en kennismigranten met een onderwijsachtergrond een unieke mogelijkheid om een eerste stap te zetten binnen het Nederlandse onderwijs.

Na de eerste contacten was Lida binnen no-time door de voorselectie. De organisatie heeft Lida gematched aan een deelnemende Middelbare School: Het Hooghuis Mondriaan College. Inmiddels is Lida gestart met haar lesdagen bij het Fontys in Eindhoven (2 lesdagen per week) en haar schooldagen bij Het Hooghuis Mondriaan college in Oss (2/3 lesdagen per week).

Lida is ontzettend blij en dankbaar dat deze kans haar gegund is. Ze gaat er alles aan doen om er een succes van te maken. Alle betrokkenen hebben het volste vertrouwen in haar!

Plaats een reactie

Naam
E-mailadres
Persoonlijk bericht *

Deel dit artikel

Laatste blogs

Expositie: WSD'ers aan het woord

Wat als je steeds moeite hebt om passend werk te vinden, of een baan hebt maar het tempo niet kunt bijhouden? Voor veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn dit herkenbare uitdagingen. Toch kan passend werk nieuwe kansen en perspectief bieden. In de expositie WSD’ers aan het Woord delen WSD-medewerkers hun persoonlijke verhalen: hoe zijn zij, ondanks obstakels, aan hun plek op de arbeidsmarkt gekomen, en welke veranderingen heeft dit teweeggebracht?

Record aantal deelnemers aan Z-route WSD

In september bereikte WSD een record aan deelnemers in de Zelfredzaamheidsroute (Z-route). Op dit moment nemen 200 inburgeraars actief deel aan het inburgeringstraject. Edith Bakker, directeur Participatie van WSD: ”Een echte mijlpaal, waar ik trots op ben. Wij weten vanuit jarenlange ervaring heel goed wat onze inburgeraars nodig hebben om zo snel mogelijk te integreren in de Nederlandse maatschappij. En daar halen onze professionals elke dag ontzettend veel voldoening uit. Dat geldt voor onze docenten, onderwijsassistenten, trainers en trajectconsulenten die dagelijks betrokken zijn bij de Z-route.” Het doel van de Z-route is om de inburgeraars op een zo hoog mogelijk niveau de Nederlandse taal te leren en ze zo snel mogelijk kennis te laten maken met werken in Nederland.