Expositie: WSD'ers aan het woord

Wat als je steeds moeite hebt om passend werk te vinden, of een baan hebt maar het tempo niet kunt bijhouden? Voor veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn dit herkenbare uitdagingen. Toch kan passend werk nieuwe kansen en perspectief bieden. In de expositie WSD’ers aan het Woord delen WSD-medewerkers hun persoonlijke verhalen: hoe zijn zij, ondanks obstakels, aan hun plek op de arbeidsmarkt gekomen, en welke veranderingen heeft dit teweeggebracht?

(Niet) meedoen in de maatschappij

Of het nu gaat om fysieke, mentale, taalkundige of sociale uitdagingen, de achtergronden zijn verschillend, maar de gevolgen vaak hetzelfde: het gevoel hebben dat je buitenspel staat, moeite hebt om je financiën op orde te krijgen, en geen ritme of structuur in je dag vindt. En dat is demotiverend, zegt Lindie (31): “Elke keer kreeg ik het gevoel dat ik aan de kant werd gezet, en dat is niet goed geweest voor mijn zelfbeeld.”

Wat Lindie heeft ervaren, is niet uniek. Precies daarom is de expositie WSD’ers aan het Woord ontwikkeld: om te laten zien hoe deze groep mensen, ondanks de uitdagingen, perspectief vinden in hun werk en hoe WSD hen daarbij ondersteunt.

WSD’ers aan het Woord

Foto van een billboard waarop een jonge vrouw staat die haar verhaal vertelt en die zegt dat ze gewoon Lindie is en geen WSD'er

In deze expositie maken bezoekers kennis met tien medewerkers van WSD, die elk hun eigen verhaal op een open en kwetsbare manier delen. "We willen mensen laten weten dat ze er niet alleen voor staan, wat hun situatie ook is. We kijken graag mee naar wat wél mogelijk is," zegt Kim Hagens, projectleider Werving brede Doelgroep bij WSD. Met de expositie wordt ook gepoogd het stigma rond werken via een sociaal ontwikkelbedrijf te doorbreken. Lindie verwoordt dit treffend: "Je wordt soms gezien als WSD’er, iemand die iets mankeert. Maar zo zie ik mezelf niet. Ik ben gewoon Lindie, die via een soort uitzendbureau werkt en helemaal op haar plek zit!"


Data en locaties

De expositie reist de komende periode door de negen gemeenten waar WSD actief is. De eerste locaties zijn al bekend!

14 oktober t/m 28 oktober: BestWijzer (Best)

14 oktober t/m 28 oktober: ContourdeTwern St. Ursula (Boxtel)

28 oktober t/m 7 november: Meander (Sint-Michielsgestel)

28 oktober t/m 8 november: Spectrum (Schijndel)

18 november t/m 25 november: DePetrus (Vught)

11 t/m 25 november: Wijzer (Oirschot)

Plaats een reactie

Naam
E-mailadres
Persoonlijk bericht *

Deel dit artikel

Laatste blogs

Record aantal deelnemers aan Z-route WSD

In september bereikte WSD een record aan deelnemers in de Zelfredzaamheidsroute (Z-route). Op dit moment nemen 200 inburgeraars actief deel aan het inburgeringstraject. Edith Bakker, directeur Participatie van WSD: ”Een echte mijlpaal, waar ik trots op ben. Wij weten vanuit jarenlange ervaring heel goed wat onze inburgeraars nodig hebben om zo snel mogelijk te integreren in de Nederlandse maatschappij. En daar halen onze professionals elke dag ontzettend veel voldoening uit. Dat geldt voor onze docenten, onderwijsassistenten, trainers en trajectconsulenten die dagelijks betrokken zijn bij de Z-route.” Het doel van de Z-route is om de inburgeraars op een zo hoog mogelijk niveau de Nederlandse taal te leren en ze zo snel mogelijk kennis te laten maken met werken in Nederland.

Hoe kom je als werkgever in aanmerking voor loonkostenvoordeel?

Als werkgever wil je niet alleen talent aantrekken, maar ook investeren in duurzame werkrelaties. Dit is jouw kans om als ondernemer op deze manier bij te dragen aan een inclusieve arbeidsmarkt. Het loonkostenvoordeel (LKV) is een krachtig instrument om dit te bereiken. Naast het feit dat je zo als organisatie je kosten kan verlagen, biedt het jou als ondernemer dus ook de mogelijkheid om sociaal te ondernemen. Maar welke stappen moet je allemaal nemen om dit financiële voordeel te benutten? En welke doelgroepen komen in aanmerking? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten!